Donta Hajtauer (©Reuters)
Donta Hajtauer (©Reuters)

Pobuna u NFL-u: Neće da igraju zbog straha od virusa korona, Patriote bez šestorice za narednu sezonu

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.07.20. | 21:49

Novi šampionat trebalo bi da počne polovinom septembra, ali sve više otkaza

Pandemija virusa korona preti i NFL-u. Zbog opasnosti od širenja bolesti koja preti čovečanstvu liga i Asocijacija fudbalera potpisali su sporazum po kojem se dopušta igračima da zbog straha za zdravlje mogu da odluče da propuste sezonu. Slična klauzula postoji i u NBA ligi.

Počeli su trening kampovi, a igrači masovno kreću da koriste ovu klauzulu i obaveštavaju franšize da žele da propuste narednu sezonu. Nogu je povukao ofanzivni gard Kanzasa Loran Daverni-Tardif. On je prethodne nedelje obavestio Čifse da ne želi da igra naredne sezone. Šampion je morao brzo da reaguje, pa je za 2.000.000 dolara (jednogodišnji ugovor) potpisao veterana Kelečija Osemelea, nekadašnjeg igrača Baltimora i Njujork Džetsa. To je bio samo nagoveštaj haosa koji preti u ligi.

Izabrane vesti

Bura u redovima Nju Inglanda. Čak šestorica igrača odlučila su da propuste naredni šampionat, a najveća zvezda među njima je lajnbeker sa tri šampionska prstena, Donta Hajtauer. On je pre dve nedelje postao otac i nije želeo da uđe u rizik da ugrozi porodicu.

Njegovim stopama krenuli su i sejfti Patrik Čang, raning bek Brendon Bolden, ofanzivni tekl Markus Kenon, fulbek Deni Vitale i ofanzivni gard Nejdži Toren. Biće ovo veliki hendikep za tim Bila Beličika jer su Čang i posebno Hajtauer bili vođe odbrane u prethodnih nekoliko godina.

Podsetimo, Patriote su u aprilu ostale bez legendarnog asa Toma Brejdija koji je otišao u Tampa Bej posle dve decenije u timu iz Bostona, a na njegovo mesto stigao je MVP 2015. godine Kem Njuton iz Karoline Pantersa.

Osim pomenutih igrača, narednu sezone preskaču: Markiz Godvin (Filadelfija Igls), D’Entoni Tomas i Andre Smit (Baltimor), Star Lotulelei (Bafalo Bils), Moris Kendi i Stefon Gidri (Dalas Kaubojs), Edi Vanderdos (Hjuston Teksans), Kol Vik (Nju Orleans Sejnts), Čens Vormak (Sijetl Sihoks), Majkl Pirs (Minesota Vajkings), Kaleb Brentli (Vašington), Kajl Peko (Denver Bronkos), Entoni Mekini (Tenesi Tajtens) i Leo Kolomatangi (Njujork Džets).

Prema dogovoru koji su postigli liga i Asocijacija fudbalera u NFL-u, igrači koji smatraju da je za njih veliki rizik da se zaraze virusom mogu da zarade po 350.000 dolara ako odluče da propuste sezonu. 


tagovi

NFLNju Ingland Petriotsamerički fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara